מידענות אינה תחום חדש.
היא הייתה קיימת גם לפני המצאת רשת האינטרנט, ואף לפני המצאת המחשב, אולם קיבלה משמעות חדשה עקב חידושים אלו.
המידענות הופכת לחשובה בשל זמינות וכמות המידע הבלתי מבוקר: אמצעי התקשורת המסורתיים (רדיו, טלוויזיה, כתבי עת וספרים)
ובפרט - רשת האינטרנט, מביאים יותר מידע, ליותר מקומות, מהר יותר מאשר בעבר, אולם מידע זה עובר פחות סינון ובקרה.
יכולתו של אדם להשתמש במידענות כדי ליצור ולגבש בעצמו את הידע הנחוץ לו, נחשבת לחשובה אף יותר מצבירת ידע ערוך ומוכן.
יחד עם הגברת החשיבות ללימוד כישורי חיפוש המידע וארגונו בקרב הציבור, יש להבין כי לרשותו של המידען עומדים כלים, שחלקם אינו זמין לציבור הרחב.
המידענות כוללת:
• זיהוי הצורך במידע והערכת טיבו והיקפו של המידע הנחוץ
• איתור ואיחזור מידע רלוונטי באופן מושכל ויעיל
• הערכה של המידע והמקורות באופן ביקורתי
• שילוב, באופן מושכל, של מידע נבחר לתוך בסיס ידע ומפת מושגים קיימים
• עיבוד המידע בהתאם לצורך
• הצגה של המידע בדרך בהירה ומשכנעת
• הבנת היבטים חוקיים, אתיים וחברתיים הנוגעים לנגישות למידע ולשימוש בו ודאגה ליישום המשתמע מהם

מידענות עסקית

מודיעין עסקי הוא איסוף וניתוח של מידע על השוק שבו פועל תאגיד מסוים, כבסיס לקבלת החלטות עסקיות. בפרט כולל המודיעין העסקי איסוף מידע על מוצרים ותהליכי עבודה של מתחרים וכן מציאת דפוסי התנהגות במידע שנאסף.
השיטות המשמשות במודיעין עסקי דומות ביסודן לאלה המשמשות במודיעין צבאי. הן מבוססות על איסוף מידע, ניתוח המידע והכוונת הפעילות העסקית בהתאם. איסוף המידע על היריבים העסקיים, מתחלק על פי רוב לאיסוף לגיטימי, ולאיסוף שאינו לגיטימי והגובל לעיתים בפלילים.
שיטות האיסוף הלגיטימיות כוללות מעקב אחרי הפרסומים הפומביים של היריב העסקי והפרסומים אודותיו, ניתוח פעילותו העסקית, איתור קהלי המטרה שלו, קמפיין גיוס עובדים שלו, הודעות בעיתונות, הודעות לבורסה וכדומה. בעולם התעשייתי נוהגים לבדוק ולבחון את המוצר המתחרה בשיטות של הנדסה הפוכה (Reverse Engineering), קרי פירוק המוצר המושלם לגורמיו וניסיון להכיר את מרכיביו הבסיסיים יותר, לרבות הבנה של התהליכים ההנדסיים שעמדו ביסוד יצורו והכנתו.
הכלים הלגיטימיים מבוססים על כלי מידענות מאחר שהם מתמקדים בידע גלוי ולגיטימי. ידע זה מתמקד בדרך כלל במה שכבר אירע ובכך מקשה על יצירת יתרון תחרותי בין מתחרים העושים שימוש באותם פתרונות. עובדה זו האיצה פיתוח של מתודולוגיות כדוגמת מודיעין אנושי בעולם העסקי, העומדות בכללים אתיים מחמירים.
לצד בדיקה ובירור לגיטימיים של מהלכי החברות המתחרות, כולל המודיעין העסקי פעילות של ריגול תעשייתי, בשיטות הדומות לאלה הנהוגות במערכות איסוף מודיעין צבאיות. הפעלת שיטות כאלה במסגרת אזרחית - מהווה על פי רוב שיטות המשפט המודרניות עבירה פלילית.
בינה עסקית היא התחום המשמש לניתוח מידע שנאסף על מנת למצוא בו דפוסים שיסייעו בקבלת החלטות ניהוליות. בינה עסקית עוסקת בניתוח מידע שכבר קיים בידי הארגון ולא באיסופו.
כמו כן BI אינו מתמקד באיומים קיימים, אלא בהשגת יתרון יחסי וכולל שיטות מגוונות למחקר הנתונים. אחת השיטות המרכזיות במודיעין עסקי, והבסיס של BI לשימושי מידע ארגוני, היא כריית מידע או כריית נתונים (Data mining).  

סריקת פטנטים

לא מעט פעמים קורה שחברה מפתחת רעיון ומשקיעה בו מאמצים רבים, רק כדי לגלות שכבר רשום פטנט על מוצר דומה. שירות סריקת פטנטים נועד למנוע מקרים אלו ולוודא שאתם משקיעים את המשאבים שלכם במקומות הנכונים. בתהליך סריקת פטנטים אנחנו בוחנים את מקוריות הרעיון ושאכן לא קיים כזה הן בישראל, הן ברחבי העולם.
סריקת פטנטים מתבצעת אל מול רשם הפטנטים בישראל, ומאגרי פטנטים באירופה, ארה"ב ואסיה. סריקה מקדימה עשויה לחסוך עלויות רבות בשל השקעת משאבים בצורה לא נכונה. בהינתן ואין פטנט רשום במאגרי הפטנטים השונים, אנחנו נוכל לסייע בהגשה ורישום הפטנט באופן המיטבי כך שלא תפספסו את ההזדמנות ותמנעו מבעיות שונות בהמשך הדרך בשל רישום לא מיטבי. 

מחקרי שוק

בכניסה לשוק חדש, השקה של מוצר או הגשה למכרז גדול, מחקר שוק מקדים עשוי לסייע רבות במיקסום הפעילות והגעה להצלחה. בדיוק בשביל זה, אנחנו כאן כדי לעזור לכם. צוות המידענים שלנו מחולק לאזורי פעילות גיאוגרפיים ותחומיים, ויודע לאסוף, לנתח וסכם עבורכם כל נושא שתצטרכו להכיר יותר לעומק על מנת למקסם את הפעילות העסקית שלכם.